Könyvajánló

 

A Jelenkor Kiadó (2018) gondozásában megjelent Papp Sándor Zsigmondgyűlölet” című regénye !

Papp Sándor Zsigmond új regényének szereplői egyként vergődnek egy sötét parancsuralom korlátai között és végletes érzelmeik fogságában. Vajon a szeretet vagy a gyűlölet bizonyul kitartóbbnak egy életen vagy akár nemzedékeken át? Beszélgetés az íróval lásd

Névjegy:

Papp Sándor Zsigmond 1972-ben született a romániai Radócon. Író, újságíró, ma Budapesten él. A kolozsvári Babeş–Bolyai Egyetemen filozófia szakot végzett. 2005-től tíz évig a Népszabadság kultúrrovatának munkatársa. Semmi kis életek című regénye 2012-ben Artisjus-díjat, a Gyűlölet pedig idén Békés Pál-díjat kapott.

 

 

 

 

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomért Alapítvány kiadásában, dr. Szabó Sarolta szerkesztésében megjelent  „A reformáció öröksége a tirpákok körében” című könyv, mely 600,- Ft-ért a lelkészi hivatalban és a körzeti lelkészeknél vásárolható meg.

 

 

 

 

 

 

 

 


Csak Krisztus légyen Mesterünk címmel könyv jelent meg a reformáció 500. évfordulója alkalmából, melyben Luther Márton írásaiból olvashatunk 500 idézetet. A könyv ára  800,- Ft. A templomi  iratterjesztésben, vagy a lelkészi hivatalban vásárolható meg. Szeretettel ajánljuk minden evangélikus testvérnek, hogy  legyen ott  könyvespolcán ez a könyv.


Megjelent Fabiny Tamás: “A  kötényes Isten” című könyve, mely igehirdetéseket tartalmaz az irgalomról és a vigasztalásról. A kötet 2.900 Ft-ért a hivatalban vásárolható meg.


 

 

2016. április 9-én szombaton délelőtt az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban Kollega Tarsoly István és Kovács Eleonóra mutatta be az evangélikus egyházról szóló, gazdag tartalmú és szép kiállítású könyvet “A reformáció kincsei I.“ címmel. A könyv a Nyíregyházi Evangélikus Egyház Lelkészi hivatalában (4400 Nyíregyháza Luther tér 14.)  5000,- Ft-ért megvásárolható.  

 

 

 

 

 


Túróczy Zoltán püspök születésének 120. évfordulója alkalmából új Túróczy prédikációs kötet  jelent meg “IDŐSZERŰ SZERETET” címmel, amely megvásárolható az iratterjesztésekben és a lelkészi hivatalban 1.900,- Ft-ért.  


 

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom 225 éves jubileuma alkalmából, a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség kiadásában 2011. decemberében jelent meg, a Kövekbe épített hitvallás című reprezentatív, dokumentumokkal és fotókkal gazdagon illusztrált kötet, amely megvásárolható az iratterjesztésekben és a lelkészi hivatalban 3500,- Ft-ért. Megrendelhető e-mailban is  a nyiregyhaza@lutheran.hu címen.

 

 

 

 

 

 

 

Kis ízelítő fotóválogatás a könyvből …
Kattintson a teljes képernyős nézetre (jobb alsó sarok) !