Könyvajánló

 

2018. október 20-án, szombaton a Nagytemplom felszentelésének 232. évfordulóján Kujbusné dr. Mecsei Éva, a Megyei Levéltár igazgatónője ismertette elsőként a Susztek Sámuel nyíregyházi evangélikus tanító 1830 és 1849 között írt feljegyzéseit tartalmazó kiadványt, majd a nyíregyházi evangélikus gyülekezet történetéről szóló (1753-1855 közötti időszakot érintő) Történetkönyvet. A két kiadvány a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség közös kiadványa, mely  megvásárolható a templomi iratterjesztésben és a lelkészi hivatalban.


Richard Rohr ” Az emelkedő zuhanás – Az emberélet két felének lelkisége ” című könyve,  Malik Tóth István fordításában, az Ursus Libris kiadásában jelent meg.

Névjegy:

Richard Rohr ferences rendi szerzetes, 1943-ban született, az Egyesült Államokban élő, német anyanyelvű család gyermekeként. Gyakran látogat Európába, Lelkigyakorlatokat, kurzusokat vezet, előadásokat tart, könyvei az Egyesült Államokban és Németországban egyaránt népszerűek.

Ajánlás:

már a címe is sokat sejtető, és nem fogunk csalódni ha elolvassuk, mivel akár lámpásunk lehet ez a könyv mely rávilágít, hogy életünk második felében érzékelt testi “zuhanásunk” mellett, átélhetjük lelki “emelkedésünket is…” (Kapható illetve rendelhető a Libri könyvesboltokban.)

 

 


 

 

A Jelenkor Kiadó (2018) gondozásában megjelent Papp Sándor Zsigmondgyűlölet” című regénye !

Papp Sándor Zsigmond új regényének szereplői egyként vergődnek egy sötét parancsuralom korlátai között és végletes érzelmeik fogságában. Vajon a szeretet vagy a gyűlölet bizonyul kitartóbbnak egy életen vagy akár nemzedékeken át? Beszélgetés az íróval lásd a lapszemle ajánlatoknál

Névjegy:

Papp Sándor Zsigmond 1972-ben született a romániai Radócon. Író, újságíró, ma Budapesten él. A kolozsvári Babeş–Bolyai Egyetemen filozófia szakot végzett. 2005-től tíz évig a Népszabadság kultúrrovatának munkatársa. Semmi kis életek című regénye 2012-ben Artisjus-díjat, a Gyűlölet pedig idén Békés Pál-díjat kapott.

 

 


 

 

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomért Alapítvány kiadásában, dr. Szabó Sarolta szerkesztésében megjelent  „A reformáció öröksége a tirpákok körében” című könyv, mely 600,- Ft-ért a lelkészi hivatalban és a körzeti lelkészeknél vásárolható meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Csak Krisztus légyen Mesterünk címmel könyv Reuss András szerkesztésében jelent meg a reformáció 500. évfordulója alkalmából, melyben Luther Márton írásaiból olvashatunk 500 idézetet. A könyv ára  800,- Ft. A templomi  iratterjesztésben, vagy a lelkészi hivatalban vásárolható meg. Szeretettel ajánljuk minden evangélikus testvérnek, hogy  legyen ott könyvespolcán ez a könyv.

 

 

 

 

 

 


 

 

Megjelent Fabiny Tamás: “A  kötényes Isten” című könyve, mely igehirdetéseket tartalmaz az irgalomról és a vigasztalásról. A kötet 2.900 Ft-ért az evangélikus lelkészi hivatalban vásárolható meg. Nyíregyháza Luther tér 14.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

2016. április 9-én szombaton délelőtt az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban Kollega Tarsoly István és Kovács Eleonóra mutatta be az evangélikus egyházról szóló, gazdag tartalmú és szép kiállítású könyvet “A reformáció kincsei I.“ címmel. A könyv a Nyíregyházi Evangélikus Egyház Lelkészi hivatalában (4400 Nyíregyháza Luther tér 14.)  5000,- Ft-ért megvásárolható.  

 

 

 

 

 


 

 

Túróczy Zoltán püspök születésének 120. évfordulója alkalmából új Túróczy prédikációs kötet  jelent meg “IDŐSZERŰ SZERETET” címmel, amely megvásárolható az iratterjesztésekben és a lelkészi hivatalban 1.900,- Ft-ért.  

 

 

 

 

 


 

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom 225 éves jubileuma alkalmából, a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség kiadásában 2011. decemberében jelent meg, a Kövekbe épített hitvallás című reprezentatív, dokumentumokkal és fotókkal gazdagon illusztrált kötet, amely megvásárolható az iratterjesztésekben és a lelkészi hivatalban 3500,- Ft-ért. Megrendelhető e-mailban is  a nyiregyhaza@lutheran.hu címen.

 

 

 

 

 

 

 

Kis ízelítő fotóválogatás a könyvből …
Kattintson a teljes képernyős nézetre (jobb alsó sarok) !