Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség
IV. körzet

A körzet lelkésze: –

A körzet területének behatárolása, hozzátartozó települések: Nyíregyháza területén belül a Szent István- majd Kéményseprő út és a Debreceni út által határolt belvárosi rész, Kistelekiszőlő, Rozsrétszőlő, Császárszállás és Újfehértó tartozik hozzánk.


– Archívum –

ESEMÉNYEK a körzet életéből…

2019. március 8-án és 9-én, pénteken és szombaton Bodrogkeresztúron Családi hétvége volt a IV. körzet konfirmandusainak és családjuknak. Részletekért a képre kell kattintani…


 

2017. december 11-től 14-ig, hétfőtől-csütörtökig Adventi igehirdetés sorozat volt a Rozsréti gyülekezeti házban.

 

 


2017. október 7-én, szombaton 930 órától aratási hálaadó istentisztelet és gyülekezeti nap volt Rozsrétszőlőn a Betlehem Gyülekezeti Házban.


2017. július 9-től 14-ig, vasárnaptól-péntekig Olcsvai táborozáson vehettek részt a 12-18 éves fiatalok, Sztankó Gyöngyi lelkész és Bálintné Kis Beáta ifjúsági vezető szervezésében.


2016. október 9-én vasárnap délelőtt aratási hálaadó csendesnap volt a Rozsréti imaházban, a hittanosok és gyülekezetünk énekkara  szolgálatával. Bibliatanulmányt tartott vendégünk, dr. Molnár Róbert kübekházi polgármester.


2016. július 18-tól 23-ig  hétfőtől szombatig, OLCSVÁN 12-18 éves fiatalok vehettek részt azon a táborozáson, melyet Sztankó Gyöngyi evangélikus lelkész és Bálintné Kis Beáta ifjúsági vezető szervezett. A részletes program  ITT olvasható. MEGHÍVÓ…

 


2016. június 4-5. között a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség  fogadta a Léváról (Szlovákia) érkező 50 főből álló evangélikus küldöttséget. Vezetőjük Martin Riecky evangélikus lelkész, aki június 5-énvasárnap 10 órakor az evangélikus Nagytemplomban igehirdetéssel szolgált. A vendégek programjában szerepelt a  a Nagytemplom megtekintése, a gyülekezet történetének ismertetése, városnézés, valamint a Múzeumfaluban a szlovák hagyományok, értékek bemutatása. A szombati, Múzeumfaluban tett látogatásról képes beszámoló is készült…


2016. június 2-án csütörtökön délután az Evangélikus Általános Iskola ballagó diákjait, óvodásait a gyülekezet közösségében köszöntöttük a Luther téri gyülekezeti teremben. Szolgált a “Kisifi”, a ballagó óvodások, a nyolcadikos diákok. Keveháziné Antal Enikő hittantanár képes beszámolóval az iskolai életét mutatta be.

Az alkalom “fagyis” szeretetvendégséggel és ajándékozással zárult.  A házigazda a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség oktatási munkacsoportja, Bálint Éva presbiter és Sztankó Gyöngyi lelkész vezetésével.


2009. február 14-én szombaton 1830 órától kezdődött a Nyíregyházi Evangélikus  Általános Iskola dísztermében az a Jótékonysági bál, melynek  bevétele a “Szülők a Gyermekekért Alapítvány”  céljait szolgálja. A bevételt az iskola udvarának rendbetételére fordítják.


Nem csak “HITTANOSOKNAK” ajánljuk figyelmébe  azt a weboldalt, amely a képre kattintva nyílik meg…


 

 

Amit LUTHER MÁRTON életéről és munkásságáról tudni lehet…