2019. évi képmappák

2019.06.02. Konfirmáció a Nagytemplomban

2019. június 2-án, vasárnap volt gyülekezetünkben a konfirmáció. Az elmúlt évekhez hasonlóan a régen konfirmált testvérek is megerősítették a gyermekként tett fogadalmukat. Képriport az eseményről.

Fotók: Sallai Gábor

2019.04.28. Zenés Áhítat a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium közreműködésével. Videó részlet...

2019. április 28-án, Húsvét ünnepe után 1. vasárnap Zenés Áhítat volt az Evangélikus Nagytemplomban, a Nyíregyházi  Művészeti Szakgimnázium kórusának és hangszeres növendékeinek közreműködésével, akik immár harmadik alkalommal vettek részt zenés alkalmainkon. A vendéglátói köszöntést, majd az igehirdetést  dr. Kovács László Attila igazgató lelkész szolgálatában hallhattuk. Konferált Kulcsár Éva, a kórust vezényelte Pető István.

Videó részlet: id. Sallai Gábor

2019.04.28. Zenés Áhítat a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium közreműködésével

2019. április 28-án, Húsvét ünnepe után 1. vasárnap Zenés Áhítat volt az Evangélikus Nagytemplomban, a Nyíregyházi  Művészeti Szakgimnázium kórusának és hangszeres növendékeinek közreműködésével, akik immár harmadik alkalommal vettek részt zenés alkalmainkon. A vendéglátói köszöntést, majd az igehirdetést  dr. Kovács László Attila igazgató lelkész szolgálatában hallhattuk. Konferált Kulcsár Éva, a kórust vezényelte Pető István.

Elhangzott művek; Pető István: Uram, oly szép a templomod (kórus), Giles Farnaby: Construe my meaning (kórus), J.S.Bach: Drága, jó Jézus (szóló ének), Jézus, vigasságom (kórus), Félix Mendelssohn-Bartholdy: Da nobis pacem Domine (kórus), J.S.Bach: BWV 998 Prelúdium (gitár) és BWV 1031 Esz-dúr fuvola szonáta II. tétel tuba átiratban (tuba), valamint az 1067-es jegyzékszámú h-moll szvitből a Menüett és Badineri tételek (fuvola és cselló).

Közreműködtek: Bánszki Réka fuvolán, Balogh Zsolt csellón, Kiss Zoltán orgonán, Gerzsenyi Tünde szóló énekkel Pető István orgona kíséretével, Girincsi Márton gitáron, Péterszegi Balázs tubán Pető István zongora kíséretével,

Felkészítő tanárok: Korponai-Kiss Noémi, Schaff Kálmánné, Jobbágy Bianka, Blága Péter, Pető István, Kiss Zoltán.

A záró műsorszám Gárdonyi Zoltán "Mondjatok dicséretet..." kezdetű népének feldolgozása volt, a szakgimnázium kórusának előadásában, melyről videó felvétel is készült.

Az áhítatot követő beszélgetésekből kiderült, a jelenlévők várták és szívből örültek az iskola növendékei által nyújtott lélekemelő zenei ajándéknak.
Reméljük, egyházközségünk a jövőben lehetőségei szerint, más művészeti ágakban (pl. képzőművészet)  is biztosít majd bemutatkozási lehetőséget az iskola növendékeinek...

Szöveg és fotó/video: id. Sallai Gábor

2019.04.21. Húsvéti zenés áhítat, videó, I. részlet

2019.04.21. Vasárnap, Húsvéti zenés áhítat volt az Evangélikus Nagytemplomban, I. videó részlet.

Videó: id. Sallai Gábor

2019.04.21. Húsvéti zenés áhítat, videó, II. részlet

2019.04.21. Vasárnap, Húsvéti zenés áhítat volt a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomban, II. videó részlet.

Videó: id. Sallai Gábor

2019.04.14. Gyermek-ifjúsági műsor az Iskolában

2019. április 14-én, Virágvasárnap délután Húsvéti gyermek-ifjúsági műsor volt az Evangélikus Általános Iskola dísztermében.

Foto: Sallai Gábor

2019.04.14. Óvodások jubileumi húsvéti műsora a Kistemplomban...

2019. április 14-én, Virágvasárnap délelőtt a zsúfolásig megtelt Kistemplomban, az elindulásának 10 éves évfordulóját ünneplő óvoda kicsinyei adtak húsvéti műsort, melyet szeretetvendégség követett.

Foto: Sallai Gábor

2019.04.14. Óvodások jubileumi húsvéti műsora videó részlet

2019. április 14-én, Virágvasárnap délelőtt a zsúfolásig megtelt Kistemplomban az elindulásának 10 éves évfordulóját ünneplő óvoda kicsinyei adtak húsvéti műsort, melyet szeretetvendégség követett.

Videó részlet: id. Sallai Gábor

2019.01.10. Új padok a Kistemplomban...

Régi álma teljesült a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség Széna téri kistemplomához tartozó gyülekezetnek: elkészültek a rögzített, új templompadok, amelyeket már nem fenyeget a felborulás.  A padok 2019. január 10-én kerültek beépítésre a templomtérbe. A papi paddal együtt 70 személy számára van ülőhely.  A beruházás a Magyarországi Evangélikus Egyház EGYH-KCP-16-P-0093 fejlesztési projektjében a Magyar Kormány által nyújtott támogatásból valósult meg. A munkát Balku Sándor kölcsei asztalos (a Kölcsei Evangélikus Egyházközség presbitere) nyerte el, és nagyon szép munkát végzett. Áldott legyen érte az Isten!

Fotó: Sallai Gábor       Szöveg: dr. Kovács László Attila