Események, rendezvények 2017. évben

 

2017. szeptember 28-29-én a XXIV. Szabolcs-Szatmár-Beregi Nemzetközi Levéltári napok rendezvényeire kerül sor, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. MEGHÍVÓ


A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára “Református, evangélikus élet” címmel fotópályázatot hirdetett, amelyet a 14 éves Traski Regő nyert meg, aki a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója. Felkészítő tanára Eklerné Vass Mária.
A nyertes fotó:

Harang

Az eredményeket a Múzeumok éjszakájához kapcsolódó levéltári délutánunkon hirdettük ki 2017. június 24-én. A pályázatra érkezett fotók és a további díjazottak nevei ITT tekinthetők meg.


2017. június 24-én hétfőn, 1600 órától 1900 óráig a Magyar Nemzeti Levéltár Sz.Sz.B.Megyei Levéltára szervezésében “Családi kincsek a levéltárban” címmel  délutáni rendezvényre hív minden érdeklődőt, csatlakozva a Múzeumok éjszakája országos eseményekhez.


 

2017. június 22-én, csütörtökön 1630 órától a Helytörténeti esték sorozat keretében dr. Szabadi István levéltárigazgató a Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Levéltár megyei és nyíregyházi vonatkozású iratairól tart előadást, minden érdeklődőt szeretettel várunk. Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 3. emeleti konferenciaterme.

 

 


2017. június 12-én, hétfőn 1430 órakor lesz a Megyei Levéltárban a Reformációi vándorkiállítás megnyitója. Ez a kiállítás június 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap a Nagytemplomban is megtekinthető. 

Vándorkiállítás a Nagytemplomban…