Képriportok, képes beszámolók

2017. április 23-án vasárnap 1800 órától a Nagytemplomban Zenés áhítat volt, melyen a Nyíregyházi  Művészeti Szakgimnázium kórusa, és hangszeres növendékei léptek fel, nagy sikert aratva hiteles előadásukkal. Alábbi képriportunk az eseményen készült…

 1020030
« 1 A 52 »

A képriport vetítéséhez kattintson a képre… és az így betöltődő vezérlő elemekkel értelemszerűen kényelmesen kezelheti a vetítést…)


 

2017. április 16-án Húsvét ünnepén a Nagytemplomban 1800 órától Ünnepi zenés áhítatot tartottunk, melyen közreműködött a gyülekezet énekkara, valamint Szitha Miklósné, Kiss Zoltán és dr. Kovács László Attila. 


 

2017. április 9-én, Virágvasárnap a 1100 órakor kezdődő istentiszteleten az evangélikus óvodánk gyermekei énekkel, verssel szolgáltak a Széna téri Kistemplomban, mindannyiunk örömére. Az istentisztelet után megvendégeltük a kicsinyeket és családtagjaikat a gyülekezeti teremben.

 1010818
« 1 A 67 »

A képriport vetítéséhez kattintson a képre… és az így betöltődő vezérlő elemekkel értelemszerűen kényelmesen kezelheti a vetítést…)

 


 

2016. november 20-án vasárnap este a Zenés áhítatok sorozat ez évi utolsó alkalmán a nyíregyházi HARMÓNIA kamarakórus és a nagykállói Cantarella női kamarakórus volt a vendégünk:


2016. október 31-én hétfőn este a reformáció 499. évfordulóján, a református testvérekkel együtt ünnepelve tartottunk istentiszteletet a Luther téri evangélikus nagytemplomban. A református templom előtt a Kálvin téren gyülekeztünk, majd  – fáklyákkal a kézben – énekelve vonultunk át templomunkhoz. Az ünnepi istentiszteleten igét hirdetett dr. Gaál Sándor református esperes, teológiai tanár és közös zenei szolgálattal működött közre a két gyülekezet énekkara. 


2016. október 29-én, szombaton a Déli Egyházkerület tartotta kórustalálkozóját Békéscsabán. A hét gyülekezetből érkezett énekkar szakmai zsűri előtt mutatott ízelítőt repertoárjából. Ennek alapján választották ki azt a három kórust, amelyek az egyházkerület képviseletében az országos kórustalálkozón is részt vehetnek majd jövő májusban Szarvason. A hetedik kórus, a mi gyülekezetünk énekkara vendégként volt jelen, mivel az Északi Egyházkerület korábban megrendezett találkozójára nem tudtunk elmenni. Örömhír az, hogy a zsűri döntése alapján mi is részt vehetünk a szarvasi országos kórustalálkozón.


2016. október 23-án vasárnap, a délelőtti ünnepi istentiszteleten Horváth-Hegyi Áron sámsonházai evangélikus lelkész végezte az igehirdetés szolgálatát. Az esti Zenés áhítaton – ami méltó lezárása volt az ünnepi rendezvényeknek -, Szitháné Megyer Márta (oboa), Kiss Zoltán (orgona), Kiss Benedek Máté (furulya) és dr. Kovács László Attila  vezetésével gyülekezetünk énekkara  működött közre. 

Az ünnepi alkalmak részletes programjáról BŐVEBBEN…


2016. október 22-én szombaton GYÜLEKEZETI NAP volt a Nagytemplomban, templomunk felszentelésének 230. évfordulója alkalmából. A gyülekezeti nap keretében nyitottuk meg a Reformáció öröksége a tirpákok között” című, egyházközségünk- és a tirpák élet hagyományait bemutató kiállítást az orgona mögötti térben.