Gyülekezeti alkalmak

 

 

 

2017. október 14-én, szombaton lesz megtartva Budapesten a Deák téri templomban az Országos evangelizáció.

 

 

 

 

 

2017. október 5-15-ig Protestáns iskolatörténeti vándorkiállítás nyílt a Váci Mihály Kulturális Központban, mely hétköznaponként 8-19 óráig tekinthető meg.

2017. október 15-én, vasárnap az énekkari próba a 1800 órakor kezdődő áhítat után kezdődik a gyülekezeti teremben.

A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség két napos gyülekezeti napjának programja:

MEGHÍVÓ…

2017. október 21-én, szombaton a Nagytemplomban  – a templom felszentelésének 231. évfordulóján1000 órakor kezdődik a Gyülekezeti nap.

–  áhítat, köszöntés (1000 – 1030)
  dr. Csepregi András a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium lelkésze tart előadást
   “Luther tanítása Isten  kettős kormányzásáról címmel. (1030 – 1115)
  szeretetvendégség a gyülekezeti házban (1115 – 1200)
  az ifjúság műsora (1200 – 1230)
  záró áhítat Zsarnai Krisztián a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye esperese igei szolgálatával. (1230 – 1300)

2017. október 22-én, vasárnap 1000 órakor Ünnepi hálaadó istentisztelet lesz, melyen Zsarnai Krisztián a evangélikus lelkész, esperes végzi az igehirdetés szolgálatát.

2017. október 22-én, vasárnap 1800 órakor Zenés áhítat lesz a Nagytemplomban, melyen igét hirdet Sztankó Gyöngyi a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség lelkésze. Közreműködik a gyülekezet énekkara, Szitha Miklósné Megyer Márta (oboa), Kiss Zoltán (orgona) és dr. Kovács László Attila (karnagy, orgona)

2017. október 24-én, kedden 1700 órakor a gyülekezeti naphoz  kapcsolódóan “A reformáció öröksége a tirpákok körében” című kiadványunk bemutatójára is sor kerül, a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban.

 

2017. október 31-én, kedden lesz a reformáció 500 éves évfordulójára való nemzeti megemlékezés  Budapesten, a Papp László Sportarénában. BŐVEBBEN…

 

Gyülekezetünk alkalmaira szeretettel hívjuk a testvéreket és szeretteiket. 


Egyéb hirdetések

2017. szeptember hónapban a nyári szünet után változatos, érdekes programmal újra indult a péntek délutáni ifjúsági óra, a „Nyífi” melyre szeretettel hívjuk a régi tagok mellett az érdeklődő fiatalokat is. Az alkalmak 1630 órakor kezdődnek új, kellemes helyszínen, a Széna téri kistemplomban.

2017. október hónapban elkezdődik  a konfirmációi oktatás, melyre szeretettel várjuk a 12 életévüket betöltött gyermekeket. Jelentkezni a lelkészi hivatalban, illetve az első konfirmációi órán lehet. Az alkalmak időpontjáról BŐVEBBEN…

Megérkezett a Csendes percek  szeptember-októberi füzete, mely a lelkészi hivatalban vásárolható meg.

 

Újdonságok:

Dr. Csepregi Béla evangélikus lelkész, evangelizátor életéről  könyv jelent meg, mely 1.500,- Ft-ért a lelkészi hivatalban, vagy Zsarnai Krisztián lelkésznél vásárolható meg.

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomért Alapítvány kiadásában, dr. Szabó Sarolta szerkesztésében megjelent  „A reformáció öröksége a tirpákok körében” című könyv, mely 600,- Ft-ért a lelkészi hivatalban és a körzeti lelkészeknél vásárolható meg.

Csak Krisztus légyen Mesterünk” címmel könyv jelent meg a reformáció 500. évfordulója alkalmából, melyben Luther Márton írásaiból olvashatunk 500 idézetet. A könyv ára  800,- Ft. A templomi  iratterjesztésben, vagy a lelkészi hivatalban vásárolható meg. Szeretettel ajánljuk minden evangélikus testvérnek, hogy  legyen ott  könyvespolcán ez a könyv.

A REFORMÁCIÓ 500. évfordulójára készített, Luther Márton életével foglalkozó társasjáték a lelkészi hivatalban megvásárolható.

Megjelent Fabiny Tamás: “A  kötényes Isten” című könyve, mely igehirdetéseket tartalmaz az irgalomról és a vigasztalásról. A kötet 2.900 Ft-ért a hivatalban vásárolható meg.

Luther Márton életével kapcsolatos szép és érdekes társasjáték 4.500 Ft-ért kapható.


 

Ebben az évben is “működik” a BABA-MAMA KLUB, melyre szeretettel hívjuk a kisgyermekes, vagy  babát váró anyukákat, ahol készségfejlesztő játékok, vidám mondókázás, keresztény játékkuckó és még sok más érdekesség  várja a kicsiket.
A foglalkozásokat keddenként 1000 órától 1100 óráig a gyülekezeti teremben tartjuk. Szívesen fogadunk jó állapotú, kisgyermekeknek való játékokat a lelkészi hivatalba, mert azokat a baba-mama körben hasznosítani tudjuk.

 

 


 

 

 

2017. A Reformáció 500. évfordulója 
Friss információk BŐVEBBEN…

 

 

 

 


JAVASLATOK DOBOZA 
Egyházközségünk elnöksége és lelkészei szeretnének mindent megtenni gyülekezetünk épüléséért, és azért, hogy a gyülekezet tagjainak kérdéseire és kétségeire választ adjanak, és segítsenek abban, hogy bonyolult világunkban ki-ki megtalálhassa, és mindennapjaiban követhesse az Istenünk által kijelölt utat.
Kérjük, tegyék fel kérdéseiket, és adják tudtunkra gyülekezetünk épülésére szolgáló javaslataikat. Ebből a célból a Nagytemplomban és a gyülekezeti teremben  “JAVASLATOK” dobozokat tettünk ki, ahová névvel, vagy név nélkül várunk javaslatokat és olyan témákat, amikről szívesen hallanának.


A Joób Olivér Szeretetintézmény a SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS keretében legalább egyszeri meleg étkezéséről gondoskodik a szociálisan rászorultaknak. RÉSZLETEK…  


 

A Magyarországi Evangélikus Egyház a hazánkba érkező menekültek támogatására adománygyűjtési akciót hirdetett meg. Az alábbi számlaszámra várjuk a testvérek pénzbeli adományát.

OTP Bank, Magyarország
Magyarországi Evangélikus Egyház
MEE – MENEKÜLTÜGY – 11707024-20478070-00000000

 


Felhívjuk a szülők, nagyszülők figyelmét, hogy az istentisztelettel egy időben a gyülekezeti teremben gyermek-bibliakört tartunk, ahol a gyermekek életkoruknak megfelelően, kötetlenebb formában foglalkoznak az igével, sok énekléssel, játékkal egybekötve. Kérjük, éljenek ezzel a lehetőséggel.

 

 


Továbbra is várjuk gyülekezetünk énekkarába a jó hangú, énekelni szerető testvéreket. A kóruspróbák minden vasárnap 1800 órakor kezdődnek, melyre szeretettel várunk minden régi és új kórustagot. A próbákat rövid áhítat előzi meg, amely egyben a szokásos, vasárnap esti áhítat.