Gyülekezeti alkalmak

 

 

 

2017. június 25-én, vasárnap 1800 órakor orgonazenés áhítatot tartunk a Nagytemplomban, melyen dr.  Kovács László Attila lelkész-orgonaművész J. S. Bach műveket szólaltat meg.

 

 

 

2017. július 2-től 5-ig az Evangélikus Missziói Központ szervezésében konferencia lesz Piliscsabán. A konferencián előadás hangzik el a kenyai árvák között végzett misszióról.  Részvételi díj 11.000,- Ft, 3-12 évig 5.600,- Ft. Jelentkezni június 15-ig lehet. A lelkészi hivatalban kaphatnak a testvérek bővebb tájékoztatást és ha kell, segítséget a jelentkezéshez.

2017. július 9-től 14-ig, vasárnaptól-péntekig Olcsvai táborozásra hívjuk a 12-18 éves fiatalokat. Jelentkezni Sztankó Gyöngyi lelkésznél, vagy Bálintné Kis Beáta ifjúsági vezetőnél lehet, a részvételi díj befizetésével, mely 12.500 Ft.

2017. szeptember 15-től 18-ig Gyülekezeti tanulmányutat szervezünk Erdélybe. A részletes programról és minden fontos tudnivalóról BŐVEBBEN…


Gyülekezetünk alkalmaira szeretettel hívjuk a testvéreket és szeretteiket.  

 

Egyéb hirdetések

2017. június 24-én, szombaton 1800 órától Jótékonysági estet szervez a Joób Olivér Szeretetintézmény  Benkőbokorban. Az est bevételét három rászoruló család tüzifájának megvásárlására fordítják. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Megérkezett a Csendes percek július-augusztusi száma, valamint a Fénysugarak második félévi füzete, melyek a lelkészi hivatalban vásásárolhatók meg.

A konfirmációi istentiszteleten fényképek és DVD készültek. 2017. Június 6-tól (keddtől), a lelkészi hivatalban a képek pendrive-ra letölthetők és elvihetők. 

A Luther Márton Kollégium gazdasági vezető munkakörbe állást hirdet határozott időre, vagyis 2017. július 1-től – 2018. június 30-ig. A pályázati anyagot – mely az önéletrajzot és motivációs levelet tartalmazza -, 2017. június 30-ig a kollégium titkárságán (Nyíregyháza, Iskola u. 2.) kell leadni.

 

Újdonságok:

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomért Alapítvány kiadásában, dr. Szabó Sarolta szerkesztésében megjelent  „A reformáció öröksége a tirpákok körében” című könyv, mely 600,- Ft-ért a lelkészi hivatalban és a körzeti lelkészeknél vásárolható meg.

Csak Krisztus légyen Mesterünk” címmel könyv jelent meg a reformáció 500. évfordulója alkalmából, melyben Luther Márton írásaiból olvashatunk 500 idézetet. A könyv ára  800,- Ft. A templomi  iratterjesztésben, vagy a lelkészi hivatalban vásárolható meg. Szeretettel ajánljuk minden evangélikus testvérnek, hogy  legyen ott  könyvespolcán ez a könyv.

A REFORMÁCIÓ 500. évfordulójára készített, Luther Márton életével foglalkozó társasjáték a lelkészi hivatalban megvásárolható.

Megjelent Fabiny Tamás: “A  kötényes Isten” című könyve, mely igehirdetéseket tartalmaz az irgalomról és a vigasztalásról. A kötet 2.900 Ft-ért a hivatalban vásárolható meg.

Luther Márton életével kapcsolatos szép és érdekes társasjáték 4.500 Ft-ért kapható.


 

Ebben az évben is “működik” a BABA-MAMA KLUB, melyre szeretettel hívjuk a kisgyermekes, vagy  babát váró anyukákat, ahol készségfejlesztő játékok, vidám mondókázás, keresztény játékkuckó és még sok más érdekesség  várja a kicsiket.
A foglalkozásokat keddenként 1000 órától 1100 óráig a gyülekezeti teremben tartjuk. Szívesen fogadunk jó állapotú, kisgyermekeknek való játékokat a lelkészi hivatalba, mert azokat a baba-mama körben hasznosítani tudjuk.

 

 


 

 

 

2017. A Reformáció 500. évfordulója 
Friss információk BŐVEBBEN…

 

 

 

 


JAVASLATOK DOBOZA 
Egyházközségünk elnöksége és lelkészei szeretnének mindent megtenni gyülekezetünk épüléséért, és azért, hogy a gyülekezet tagjainak kérdéseire és kétségeire választ adjanak, és segítsenek abban, hogy bonyolult világunkban ki-ki megtalálhassa, és mindennapjaiban követhesse az Istenünk által kijelölt utat.
Kérjük, tegyék fel kérdéseiket, és adják tudtunkra gyülekezetünk épülésére szolgáló javaslataikat. Ebből a célból a Nagytemplomban és a gyülekezeti teremben  “JAVASLATOK” dobozokat tettünk ki, ahová névvel, vagy név nélkül várunk javaslatokat és olyan témákat, amikről szívesen hallanának.


A Joób Olivér Szeretetintézmény a SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS keretében legalább egyszeri meleg étkezéséről gondoskodik a szociálisan rászorultaknak. RÉSZLETEK…  


 

A Magyarországi Evangélikus Egyház a hazánkba érkező menekültek támogatására adománygyűjtési akciót hirdetett meg. Az alábbi számlaszámra várjuk a testvérek pénzbeli adományát.

OTP Bank, Magyarország
Magyarországi Evangélikus Egyház
MEE – MENEKÜLTÜGY – 11707024-20478070-00000000

 


Szeretettel hirdetjük, hogy a 2009. szeptember 01-től működő    Evangélikus Óvoda  2012. december 16-án végérvényesen új helyére költözött. Ezen a napon, Advent 3. vasárnapján dr. Fabiny Tamás püspök szentelte fel a Közép u. 1. szám alatti gyönyörű új épületet.

 


Felhívjuk a szülők, nagyszülők figyelmét, hogy az istentisztelettel egy időben a gyülekezeti teremben gyermek-bibliakört tartunk, ahol a gyermekek életkoruknak megfelelően, kötetlenebb formában foglalkoznak az igével, sok énekléssel, játékkal egybekötve. Kérjük, éljenek ezzel a lehetőséggel.

 

 


Továbbra is várjuk gyülekezetünk énekkarába a jó hangú, énekelni szerető testvéreket. A kóruspróbák minden vasárnap 1800 órakor kezdődnek, melyre szeretettel várunk minden régi és új kórustagot. A próbákat rövid áhítat előzi meg, amely egyben a szokásos, vasárnap esti áhítat.

 

 

2016. október 2-án vasárnap délután Mandabokorban a  hálaadó istentiszteleten az énekkar is szolgált: