A Menekültek Világnapja, nem ”  csak egy nap… ” !

Krisztus mondja: Aki titeket hallgat, engem hallgat, és aki titeket elutasít, engem utasít el.
(Lk 10,16)


2017.05.13 Országos evangélikus kórustalálkozó, Szarvas:

         

       

2017. május 13-án szombaton, a reformáció 500. évfordulója alkalmából szervezett országos kórustalálkozón kis létszámú, de lelkes gyülekezeti énekkarunk is jelen volt a szarvasi Ótemplomban fellépő kórusok sorában.


A reformáció 500 éves öröksége:  Dr.Csepregi András előadása

    
 
Közzététel: 2017.04.28

2017. április 28. A Magyarországi Luther Szövetség és a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága szervezésében jubileumi előadássorozatra kerül sor minden hónap utolsó csütörtökén a Deák téri Evangélikus Országos Múzeum előadótermében. Negyedik alkalommal, 2017. április 28-án dr. Csepregi András teológus, lelkész, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium iskolalelkésze tartott előadást.Luther és Isten kétféle kormányzása címmel.
(Videó: Győri András Timótheus)Közzététel: 2015. okt. 31.

2015.10.31 A Reformáció ünnepén, a már hagyománnyá vált énekszóval történő fáklyás felvonulással vonultak át együtt, az evangélikus és református hívek, az ősi Nyíregyházi Evangélikus templomból a Református templomban tartott ünnepi Istentiszteletre.

 


A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom 225 éves jubileuma alkalmából jelent meg a Kövekbe épített hitvallás című kötet, amely megvásárolható az iratterjesztésekben és a lelkészi hivatalban 3500,- Ft-ért.          A kötet tartalmából készült képvideó az alábbiakban tekinthető meg.

 


 

ISTENTISZTELETEK  MEGTEKINTÉSE  ONLINE 

(Jelenleg csak kísérleti jellegü közvetítések történhetnek.)